Advarsel: Snart vil A Modern Man erobre din hjerne

 

De mest fremtrædende symptomer:
Store omkvæd a la 80erne og 90erne
Luftig melankolsk vokal
Tekster med nerve og dybde
Håndspillede synth figurer
Hooks der flytter ind i hjernen


 

Et barn af Berlin
Selv om hverken lyd eller navn afslører det, er A Modern Man ganske dansk. Ligesom andre let banebrydende bands gennem tiderne krævede det et længere ophold i Berlin før de helt fandt deres egen nerve og lyd. Nu er første officielle single, Liberty ude og parat til at flytte ind i din hjerne med en blanding af klassisk tidlig 80’er Britisk synthpop og et intenst og melankolsk følelsesladet musikalsk univers som hos Nick Cave og Morrisey.

Melankolien dukkede op til overfladen
A Modern Mans musik er præget af poetisk melankoli med en luftig stemme legende over en bund af sprøde synths. Selv om melankolien altid har været tilstede i A Modern Man’s univers var det opholdet i Berlin der gav den en hovedrolle.

”I Berlin oplevede vi første gang at det ikke er muligt at gøre alle glade. Det er en by hvor folk dyrker attitude og stil som andre dyrker religion og det var her vi første gang var tvunget til at finde vores egen stemme.”

Fra guitar og trommer til synth og stramme beats
Mødet med Berlin ændrede også selve lyden af A Modern Man. Fra en Britiske lyd centreret omkring guitarer, bas, keyboards og trommer, blev stilen skridt for skridt mere elektronisk. Trommerne blev erstattet af programmerede beats og guitar blev overtaget af et arsenal af retro synths. I dag kan man stadig spore den britiske sangskrivning mens lyd og nerve er blevet sit eget elektro-melankolske univers.

Album til vinter
Til vinter udkommer albummet The Man Who Learned to Live, der efter sigende er præget af stram sangskrivning med oceaner af stemning og iørefaldende omkvæd der er kommet for at blive. På tekst og vokal siden kan vi forvente en nærværende messende stemme der spekulerer over det at finde sin egen vej gennem livet for at blive den man er ment til at være.

 

a-modern-man-liberty
A Modern Man – Liberty ude Oktober 2015 via BritishPopSongs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s